blog

Welke kaarten moet je splitsen bij Blackjack?

Stel je voor dat je aan de blackjacktafel zit, de dealer legt twee kaarten voor je neer en je vraagt je af of je ze moet splitsen. Het begrijpen van welke kaarten je in deze situatie moet splitsen, kan een aanzienlijke invloed hebben op je spel.

Weten wanneer je moet splitsen kan het verschil maken tussen winst en verlies bij blackjack. Maar hoe bepaal je welke kaarten het waard zijn om te splitsen? Laten we de strategie achter het splitsen van paren bij blackjack verkennen om je kansen aan tafel te vergroten.

Paar Azen

Wanneer je een paar Azen gedeeld krijgt bij Blackjack, moet je ze altijd splitsen om je kansen op winst te maximaliseren. Een paar Azen is een krachtige startende hand bij Blackjack, en door ze te splitsen krijg je de kans om twee sterke handen te creëren. Door Azen te splitsen, vergroot je je kansen om Blackjack te krijgen, wat uitbetaalt met kansen van 3 op 2. Bovendien stelt het splitsen van Azen je in staat om je oorspronkelijke inzet te verdubbelen en mogelijk meer geld te winnen.

Als je ervoor kiest om Azen niet te splitsen en ze als één hand ter waarde van 12 te houden, beperk je je potentieel om je hand te verbeteren. Het splitsen van Azen geeft je een betere kans om een 10 of een plaatje te krijgen op elke Aas, resulterend in twee handen ter waarde van 21 – het best mogelijke totaal bij Blackjack. Onthoud, het splitsen van Azen is een fundamentele strategie bij Blackjack die je kansen om de dealer te verslaan aanzienlijk kan vergroten. Dus, de volgende keer dat je een paar Azen gedeeld krijgt, splits ze zelfverzekerd en ga voor die winnende hand.

Paar achten

Om je kansen om te winnen bij Blackjack te maximaliseren, overweeg om een paar 8en te splitsen om sterkere handen te creëren. Wanneer je een paar 8en splitst, bevind je je in een gunstige positie om je hand te verbeteren en mogelijk meer te winnen. Dit is waarom het splitsen van 8en een strategische zet is:

 • Een Zwakke Hand Omzetten in Sterkere Handen: Door 8en te splitsen, verander je een zwakke hand van 16 in twee aparte handen met het potentieel om 18 te bereiken, een veel sterkere totaal.

 • Een Waarschijnlijk Verlies Vermijden: Een paar 8en als 16 houden is één van de slechtste handen bij Blackjack. Splitsen geeft je de kans om te verbeteren en bijna zekere nederlaag te vermijden.

 • Profiteren van de Zwakte van de Dealer: Het splitsen van 8en legt druk op de dealer, vooral als ze een zwakke hand tonen. Het dwingt hen om beslissingen te nemen die jou ten goede kunnen komen.

 • Je Inzet Verdubbelen op een Sterke Positie: Wanneer je 8en splitst, verdubbel je je initiële inzet, wat jouw vertrouwen aangeeft in het potentieel van je nieuwe handen.

Paar van 2’en

Als je een paar 8’en splitst om je Blackjack-hand te verbeteren, kan een vergelijkbare strategische zet worden gemaakt wanneer je een paar 2’en gedeeld krijgt. Het splitsen van een paar 2’en in Blackjack wordt aanbevolen wanneer de kaart van de dealer tussen de 2 en 7 ligt. Door de 2’en te splitsen, vergroot je de kans op het opbouwen van een sterkere hand.

Wanneer je een paar 2’en splitst, verander je één zwakke hand in twee kansen om een beter totaal te krijgen. Onthoud, een hand met een totaal van 4 is niet sterk, maar splitsen geeft je de mogelijkheid om twee handen te krijgen met een betere kans om de dealer te verslaan.

Als de kaart van de dealer echter een 8 of hoger is, is het het beste om te passen in plaats van je paar 2’en te splitsen. Het risico om te verliezen bij het splitsen van 2’en tegen sterkere dealerkaarten is hoog, en het is beter om het veilig te spelen in deze situaties.

Paar van 3’en

Wanneer je een paar 3’en ontvangt in een potje blackjack, is het cruciaal om rekening te houden met de kaart van de dealer voordat je besluit te splitsen. Deze beslissing kan aanzienlijke invloed hebben op je kansen om de hand te winnen.

Het begrijpen van de optimale splitsingsstrategie en hoe de kaart van de dealer je beslissing beïnvloedt, is essentieel om je potentieel resultaat te maximaliseren.

Optimale verdeelstrategie

Het splitsen van een paar 3’en bij blackjack kan een strategische zet zijn om je kansen op winst te vergroten. Wanneer je met dit scenario geconfronteerd wordt, overweeg dan de volgende optimale splitsingsstrategie:

 • Splitsen: Splits altijd een paar 3’en tegen de dealer’s 4, 5, 6

 • Niet Splitsen: Vermijd splitsen wanneer de dealer een 2 of 7 heeft

 • Double Down: Indien toegestaan, double down na het splitsen tegen de dealer’s 2, 3, 4, 5, 6

 • Hit: Indien dubbel down niet is toegestaan, hit op je gesplitste 3’en tegen de dealer’s 2, 3

Invloed van de open kaart van de dealer

Nadat de optimale splitsingsstrategie is bepaald voor een paar 3’en bij blackjack, wordt het begrijpen van de invloed van de open kaart van de dealer cruciaal bij het nemen van geïnformeerde beslissingen tijdens het spel. Bij het vasthouden van een paar 3’en beïnvloedt de open kaart van de dealer sterk of je wel of niet moet splitsen. Hier is een tabel om je te helpen beslissen op basis van de open kaart van de dealer:

Open kaart van de dealer Actie
2 Splitsen
3 Splitsen
4 Splitsen
5 Splitsen
6 Splitsen

Gezien de tabel, als de dealer een 2, 3, 4, 5 of 6 laat zien, is het splitsen van je paar 3’en de aanbevolen strategie om je kansen op winst te vergroten.

Paar zessen

Overweeg om een paar 6’en te splitsen wanneer de open kaart van de dealer zwak is. Deze zet kan je kansen om te winnen vergroten in een potje blackjack. Met een paar 6’en is de totale waarde 12, wat geen sterke hand is. Door ze te splitsen krijg je de kans om je hand te verbeteren en mogelijk meer te winnen.

 • Redenen om een paar 6’en te splitsen:
 • Je hebt de kans om een betere hand te krijgen door te splitsen en te streven naar twee handen met waarden die dichter bij 21 liggen.
 • De zwakke open kaart van de dealer vergroot de kans dat ze zich doodkopen, wat jou een voordeel geeft.
 • Het splitsen van 6’en tegen een lage open kaart plaatst je in een positie om mogelijk je winst te verdubbelen.
 • Door te splitsen verander je een zwakke hand in twee afzonderlijke kansen om de dealer te verslaan.

Paar 7’en

Bij het ontvangen van een paar 7’en bij blackjack, beoordeel de kaart van de dealer om te bepalen of splitsen voordelig is. Een paar 7’en kan een lastige hand zijn om te spelen, maar splitsen kan de juiste zet zijn, afhankelijk van de kaart van de dealer. Als de dealer een zwakke kaart heeft, zoals een 2, 3, 4, 5 of 6, kan het splitsen van de 7’en je kansen op winst vergroten. Als de dealer echter een sterke kaart heeft, zoals een 10 of een Aas, is het misschien verstandiger om de hand te spelen als een totaal van 14. Hieronder staat een tabel om je te helpen beslissen of je een paar 7’en moet splitsen op basis van de kaart van de dealer:

Kaart van de dealer Actie
2 Splitsen
3 Splitsen
4 Splitsen
5 Splitsen
6 Splitsen

Veelgestelde vragen

Kun je een paar tienen splitsen bij blackjack?

Ja, je kunt een paar tienen splitsen bij blackjack. Door dit te doen, krijg je de kans om je hand te verbeteren door mogelijk twee sterke handen te krijgen. Het is een strategische zet die je winkansen kan vergroten.

Wat is de beste strategie bij het beslissen of je een paar negens moet splitsen?

Bij het beslissen of je een paar negens moet splitsen bij blackjack, onthoud dat het over het algemeen een goed idee is om te splitsen wanneer de kaart van de dealer zwak is, zoals 2 tot 6. Dit kan je kansen op winst vergroten.

Is het ooit aan te raden om een paar 5en te splitsen bij blackjack?

Wanneer je een paar 5’en hebt bij blackjack, wordt over het algemeen aangeraden om ze te splitsen. Hierdoor vergroot je de kans op het verbeteren van je hand en het verdubbelen van je winst.

Hoe moet je een paar 4’en splitsen bij Blackjack?

Als je een paar 4’en krijgt bij blackjack, moet je ze splitsen als de kaart van de dealer een 5 of 6 is. Het is een strategische zet die je winkansen vergroot door met twee aparte handen te spelen.

Wat zijn de mogelijke risico’s en beloningen van het splitsen van een paar 2’en of 3’en bij Blackjack?

Bij het spelen van blackjack kan het splitsen van een paar 2’en of 3’en riskant zijn, maar ook belonend. Het geeft je de kans om mogelijk je winst te verdubbelen, maar je kunt ook meer verliezen als het geluk niet aan jouw kant staat.

Conclusie

Bij het spelen van blackjack kan het weten welke kaarten te splitsen je winkansen aanzienlijk vergroten. Split altijd een paar Azen en 8en, omdat deze je de beste kans geven op het creëren van sterke handen.

Bovendien kan het splitsen van paren 2en, 3en, 6en en 7en ook voordelig zijn in bepaalde situaties. Door deze richtlijnen te volgen, kun je meer strategische beslissingen nemen en mogelijk met meer winst van tafel gaan.

Dus, onthoud om verstandig te splitsen en slim te spelen!

Share :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Comments

Post a Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *