blog

Blackjack Variaties Introductiegids

Het spel Blackjack is zeer divers. In tegenstelling tot sommige andere spellen, is de Blackjack-speler niet beperkt tot steeds hetzelfde spel. Elke variant van Blackjack heeft zijn eigen set regels. Het is belangrijk om deze te kennen voordat je erin duikt. Als je de ene variant als de andere speelt, kun je uiteindelijk geld verliezen. Sommige variaties zijn klein, maar andere vereisen hun eigen spelsysteem. Hier zijn een paar variaties van het traditionele Vegas Blackjack, dat in twee vormen voorkomt: Downtown en Las Vegas Strip.

Europees Blackjack

European Blackjack wordt gespeeld met twee decks. De dealer moet op soft 17 staan. In tegenstelling tot het reguliere spel van Blackjack, kunnen spelers bij Europees Blackjack alleen verdubbelen op 9 en 11. Dit kan een ernstige beperking zijn voor die zeer agressieve spelers die dol zijn op verdubbelen op zo ongeveer alles wanneer de dealer heeft een 5 of 6 vertoning. Spelers mogen niet splitsen na een keer splitsen en ze kunnen ook niet verdubbelen bij een split. Er is geen mogelijkheid tot overgave. De woning heeft een huisvoordeel van 0,39%.

Atlantic City Blackjack

Deze versie van Blackjack wordt gespeeld in een schoen met 8 kaartspellen. De dealer moet op een zachte 17–achtig en een Aas en een Zes staan. Spelers mogen verdubbelen op de eerste twee kaarten en direct na een splitsing. Splitsingen kunnen opnieuw worden gesplitst om tot 3 totale handen te vormen. De dealer controleert op Blackjack voordat de hand verder gaat, en laat overgeven is toegestaan. Atlantic City Blackjack heeft 0,35% huisvoordeel.

Blackjack met dubbele belichting

Veel spelers gaan massaal naar Double Exposure Blackjack, omdat ze denken dat het voordeel in hun voordeel is. In deze variant worden beide dealerkaarten open gedeeld. Klinkt geweldig toch? Ah, maar hier zit de kneep. De dealer wint alle gelijkspel behalve Blackjack. Hier is nog een. Blackjack betaalt alleen even geld. Er is geen bonus om het te krijgen. Het spel wordt gespeeld met een schoen en 8 kaartspellen. De dealer slaat op soft 17. U kunt handen opnieuw splitsen om maximaal vier afzonderlijke handen te maken. Hier is nog een nadeel. Je kunt alleen verdubbelen op harde 9 en 11. En als je azen splitst, krijg je voor elk een laatste kaart. Het huisvoordeel bij Double Exposure Blackjack is 0,69%.

 

Share :
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
News

Related Articles

Comments

Post a Comments